Hoe werkt beleggen?

Beleggen gebeurt tegenwoordig online. Dit is mogelijk voor iedereen. Als je een account hebt aangemaakt bij een broker kan je direct beginnen. Er kunnen aandelen verhandeld worden door naar de online Web Trader te gaan. Handelen kan dus van uit de webbrowser, maar een aparte applicatie installeren is ook een optie.

Vaak denken mensen dat je veel geld nodig hebt om te kunnen beleggen. Dit is onjuist. Je kan al beleggen met een inleg van enkele tientjes. Op deze manier kan de belegger met een kleine portemonnee ook mee doen met de grote jongens.

Direct beginnen met beleggen?
Wij helpen je op weg!
Wanneer je bij Plus500 bent ingelogd kunnen er aandelen verhandeld worden. Eigenlijk is dit heel simpel. Als je iets voor een lage prijs koopt en daarna voor meer geld verkoopt, heb je winst gemaakt. Verwacht je dat de lijn verder zal stijgen? Open een ‘koop’ positie! Verwacht je dat de lijn verder zal dalen? Open dan een ‘verkoop’ positie! Na het sluiten van de positie is de winst op je saldo bijgeschreven! Niet moeilijk, toch?

Beleggen met weinig geld

Wanneer je gaat beleggen bij je eigen bank vragen ze al gauw een minimale inleg van enkele duizenden euro’s. Bij Plus500 kan je al beleggen in aandelen met enkele tientjes. Om te investeren heb je dus niet veel geld nodig. Beleggen met weinig geld is mogelijk en zeer toegankelijk!

Wat is een hefboom?

Een hefboom (in het Engels leverage) kan er voor zorgen dat je grotere posities kan openen. Het is namelijk altijd een verhouding, bijvoorbeeld 1:300. Dit betekent dat je met een account van €100 kan beleggen met €30.000 (€100 * 300 leverage). Hierdoor is het mogelijk om met weinig geld toch een grote positie te openen.

Hoe koop ik aandelen?

Je geld steken in aandelen is een slimme keuze met de huidige lage rentes. Zoals net verteld is heb je er geen kennis voor nodig. Met weinig geld kan er al gehandeld worden in de online omgeving van de broker.

Kan ik oefenen met beleggen?

De beste manier om te starten is door te oefenen. Je kan eindeloos blijven lezen over hoe je zou moeten beleggen, maar praktijkervaring is veel meer waard. Zo zijn de beste beleggers ooit ook begonnen.

Gelukkig bestaat er ook een oefenaccount. Hier kan je beleggen met de real-time koers, maar met nep-geld. Op deze manier kan je alles uit proberen zonder risico.